
Сирний пудинг зі шпинатом
Якщо Ви любите кисломолочний сир, то, напевно, шукаєте все нові варіанти його використання в якості інгредієнта в різних стравах. Запропонована страва - сирний пудинг зі шпинатом. Погодьтеся, що поєднання кисломолочного сиру і шпинату дуже цікаве і, можливо, для когось незвичне. Але це коштує того, щоб спробувати. Треба відзначити, що традиційно готують солодкі пудинги з сиру, вони користуються великою популярністю у всьому світі. У нашому ж випадку пудинг несолодкий. У кулінарному дуеті зі шпинатом сир розкривається по-новому, але не втрачає свою здатність надавати пудингу ніжність і легкість. Зверніть увагу, що замість борошна використовується манна крупа. Це гарантія того, що пудинг не буде занадто щільним.
Ingredients
Кисломолочний сир
500 г.
Сметана
200 мл.
Яйце куряче
3 шт.
Крупа манна
2 ст. л.
Шпинат
250 г.
Олія рослинна
2 ст. л.
Сир твердий
25 г.
Сухарі панірувальні
за смаком
Масло вершкове
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
У миску розтерти сир через сито, додати до нього попередньо розтоплене вершкове масло, жовтки і сіль, всипати манну крупу, ретельно вибити дерев'яною лопаткою до однорідної маси.
02
Перебрати шпинат, видалити всі старі листя і стебла, промити 2-3 рази у свіжій воді, підсушити на паперовому рушнику. Подрібнити і додати до сирної маси.
03
Змішати сирну масу з попередньо збитими до стану піни білками. Сковороду змастити маслом, присипати панірувальними сухарями, викласти сирну масу в сковороду, змастити зверху сметаною, присипати тертим сиром, скропити олією, поставити в духовку на 25-30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores