
Суп з бараниною та овочами в горщиках
Суп в горщиках за цим рецептом виходить ситним, поживним, наваристим і густим, з насиченим смаком і ароматом. Родзинкою страви є те, що м'ясо з овочами не просто вариться або смажиться, а тушкується в горщиках. М'ясо можна брати і філе, і на кісточці. Крім баранини можна використовувати яловичину або свинину. Але в класичному варіанті використовується тільки баранина. З овочами можна експериментувати: баклажани, наприклад, прекрасно замінюються кабачками. За рахунок великої кількості різноманітних овочів страва виходить не тільки смачною, але і корисною.
Ingredients
Баранина
500 г.
Картопля
500 г.
Баклажани
250 г.
Помідори черрі
250 г.
Болгарський перець
200 г.
Цибуля
200 г.
Морква
150 г.
Перець горошком
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Чебрець
за смаком
Preparation steps
01
Цибулю дрібно нарізати.
02
Моркву порізати тонкими кружальцями.
03
У горщик покласти м'ясо.
04
На м'ясо викласти трохи цибулі і моркви. У кожен горщик покласти по 3-4 горошини перцю.
05
Налити воду так, щоб вона покривала м'ясо з цибулею і морквою. Горщики закрити кришками. Запікати при температурі 180°C протягом 30 хвилин.
06
Баклажани порізати кубиками, а помідори розрізати на 2 частини.
07
Очищений перець нарізати кубиками.
08
Картоплю також порізати кубиками.
09
У горщики з м'ясом викласти картоплю. Зверху викласти баклажани і перець. На перець викласти помідори. Посолити і поперчити за смаком.
10
Налити воду так, щоб вона майже покривала помідори. Накрити кришечками. Поставити в духовку, запікати при температурі 180°C протягом години. При подачі прикрасити свіжими гілочками чебрецю.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores