
Сьомга під соусом песто
Надзвичайно корисна, смачна, вишукана і одночасно проста страва. Всі інгредієнти, які входять до її складу дуже корисні. Лікарі та дієтологи радять вживати раз на тиждень рибу жирних сортів. У першу чергу це необхідно для насичення організму корисними поліненасиченими жирними кислотами (омега-3). Особливо лікарі радять запечену і парову рибу, адже так зберігається найбільша кількість корисних речовин. Оливкова олія також одна з найбільш корисних олій. Кедрові горіхи містять велику кількість вітамінів, мікроелементів, амінокислот (в тому числі незамінних), білків і жирів. Але крім користі, ця італійська страва володіє багатим і ніжним смаком, ви обов'язково повинні її скуштувати.
Ingredients
Сьомга
900 г.
Олія оливкова
100 мл.
Базилік зелений
100 г.
Горіхи кедрові
50 г.
Часник
3 зуб.
Сир пармезан
50 г.
Розмарин
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Сьомгу розрізати на порційні шматки. Додати сіль і перець. Викласти рибу на деко. Духовку розігріти до 160°C.
02
Базилік помити, просушити, розібрати на листочки. Пармезан натерти на дрібній тертці. Базилік, сир і горіхи подрібнити в блендері, додаючи оливкову олію, щоб вийшов майже однорідний соус. Змастити соусом рибу і поставити деко в духовку. Запікати сьомгу близько 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores