
Салат по-шопськи
Сьогодні вам пропонуємо рецепт салату, словосполучення якого дуже незвично для наших вух. Проте мало хто знає, але салат шопський - це страва східноєвропейської кухні. Салат дуже популярний в Болгарії, Македонії, Сербії, Чорногорії, Албанії, Чехії. Батьківщиною салату вважають західну Болгарію. До речі, слово "шопи" - це етнічна група болгар, які живуть на заході цієї країни. Звідси і назва салату. Шопський салат вважається національним в Болгарії і там його дуже часто готують. Смак у салату виходить неймовірно насичений. Огірки дуже його освіжають, а бринза надає салату пікантності і ситності. Загалом виходить неймовірно смачно. Їж і хочеться.
Ingredients
Перець болгарський
500 г.
Помідори
300 г.
Огірки
150 г.
Сир бринза
150 г.
Цибуля ріпчаста
100 г.
Олія оливкова
60 г.
Сіль
за смаком
Петрушка
за смаком
Оцет
за смаком
Перець чилі
1 шт.
Preparation steps
01
Перці підсмажити в духовці, щоб шкірка трохи підгоріла, перекласти в пакет, охолодити 15-20 хвилин, зняти шкірку і очистити від насіння. Нарізати на дрібні шматочки.
02
Помідори та огірки нарізати на шматочки, цибулю тонкими півкільцями. Перекласти овочі в миску і перемішати руками.
03
Додати сіль і перець за смаком, після олію і петрушку. Ретельно перемішати, викласти на тарілки. Зверху посипати натертою бринзою, прикрасити нарізаним чилі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores