Рол-піца по-французьки - Image

Рол-піца по-французьки

Number of servings: 8Cooking time: 3 h 20 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Піца - це страва, яка стрімко увірвалася в нашу кухню і зайняла в ній провідні позиції. Піца популярна також у США і в Європі. І хочемо відзначити той фак , що в кожній країні існують свої рецепти приготування піци. Мало того, в самому США існує незліченна кількість видів піц, які популярні в тому чи іншому місті країни. Тому не дивно, що французи також створили свій кулінарний шедевр, який сьогодні ми з вами приготуємо. Це ролл- піца по-французьки. Вона готується особливим способом і він полягає в тому, що піца виходить у вигляді порційних ролів. І це є перевагою. Адже іноді ми зазнаємо труднощів з поїданням великого шматка піци, а в даному випадку все компактно і культурно.

Ingredients

Вода кип'ячена

250 мл.

Олія оливкова

4 ст. л.

Борошно пшеничне

3 ст.

Дріжджі сухі

7 г.

Цукор

1 ч. л.

Сіль

1 ч. л.

Шинка

200 г.

Перець солодкий

1/2 шт.

Помідори

2 шт.

Соус томатний

6 ст. л.

Сир "Пармезан"

100 г.

Preparation steps

01

У теплій воді розчинити сіль, цукор, дріжджі. Дріжджі використовувати по інструкції, що на  упаковці, деякі види додаються безпосередньо в борошно.

02

Потроху, підливаючи воду з дріжджами, замісити пластичне тісто, спочатку воно буде круте, але, у міру вимішування, стане пружним і м'яким.

03

Облити тісто оливковою олією (2 ст. л.) і місити до тих пір, поки тісто не стане масляним, але не мокрим. Накрити посуд серветкою і поставити в тепле місце підходити. Зазвичай на це потрібно не менше 2 годин.

04

Готове тісто знову помісити і розділити на 2 частини. Всупереч традиції, для цієї піци тісто треба розкачати качалкою, хоча для зручності спочатку можна сформувати і руками. Зробити пласт розміром приблизно 25х40 см.

05

Розкачане тісто змастити спочатку оливковою олією, а потім томатним соусом, залишивши один горизонтальний край на 4 сантиметри незмащеним.

06

Нарізати найтоншими скибочками шинку і помідори, перець - також дуже тоненькими смужками. Товщина повинна бути мінімальною - 1-2 мм.

07

Покласти рідкими смужками тонкі брусочки шинки, між ними - полосочки перцю.

08

Поверх шинки і перцю розмістити помідори. . Сир також розкласти по всій поверхні (дуже тонко натерти).

09

Акуратно скачати тісто в рулет. Наскільки це вийде, залежить від тонкості нарізки інгредієнтів.

10

Рулет порізати шматочками товщиною 3 см і покласти їх у форму. Всю процедуру повторити з другою частиною тіста, щоб заповнити всю форму. Поставити піцу в духовку випікатися при температурі 220°С. Час приготування приблизно 20 хвилин.

11

Поверхня готової піци схожа на звичайну своєю сирною скоринкою, але відрізняється тим, що складається із сполучених між собою рулетиків-трояндочок.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Рол-піца по-французьки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua