Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом - Image

Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом

Number of servings: 4Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Брюссельська капуста не існує в природному вигляді. Вона вважається "дочкою" капусти листової. Її вивели з часом в Бельгії, а потім вона з'явилася у Франції і далі у світі. Брюссельська капуста - продукт низькокалорійний, він хороший для лікування ракових захворювань і серцево -судинної системи. У ній дуже багато вітамінів і клітковини. Але навіть якщо ви хочете просто приготувати цю капусту, то ви не помилитеся, тому що разом з апельсиновим соусом це виходить дуже смачно. Адже соус додає особливу соковитість всій страві. Але при цьому вона залишається низькокалорійною. Легкий перекус або навіть сніданок вам забезпечений за 20 хвилин, якщо ви вирішите приготувати брюссельську капусту.

Ingredients

Брюссельська капуста

400 г.

Оливкова олія

2 ст. л.

Бальзамічний оцет

2 ч. л.

Мед

1 ст. л.

Апельсиновий сік

1 ст. л.

Терта цедра апельсина

0,5 ч. л.

Вершкове масло

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Брюссельську капусту порізати на шматочки. Посолити, поперчити за смаком і перемішати з оливковою олією. Поставити запікатися в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.

02

У невеликій каструльці змішати мед, апельсиновий сік, бальзамічний оцет і терту цедру апельсина. Підігріти на вогні і додати вершкове масло. Проварювати соус до тих пір, поки він не отримає золотистий відтінок.

03

Запечену капусту полити отриманим соусом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua