
Гарбузові кекси
Гарбузові кекси будуть чудовою альтернативою сніданку. Особливо зрадіють цій смакоті діти, адже в основі приготування – гарбуз та лимонний сік. Ми можемо полити наші кекси глазур’ю, розтопленим шоколадом або гарбузовим насінням, за бажанням. Кожен із варіантів по-своєму вдалий і доречний. Сире гарбузове насіння нормалізує роботу печінки і відновлюює її клітини, покращує регенеративні процеси і нормалізує тканинний обмін. Мак покращує травлення і надає болезаспокійливу дію, а ще мак - дуже хороший помічник у боротьбі з безсонням.
Ingredients
Гарбуз (почищений)
300 г.
Вершкове масло
150 г.
Цукор
150 г.
Яйце
3 шт.
Лимон
1 шт.
Розпушувач
10 г.
Борошно
250 г.
Зернята гарбуза (почищені)
80 г.
Preparation steps
01
Гарбуз натерти на середній тертці. Якщо соку буде багато, його потрібно злити. Із лимону зняти цедру. Вичавити сік (всього необхідно біля 50 мл. лимонного соку).
02
Масло розтерти з цукром. Додати яйця, перемішати. Залити лимонний сік, перемішати. Додати цедру, перемішати. Ще додати гарбузу та знову перемішати. Насипати розпушувач та борошно, замісити не дуже густе тісто.
03
Тісто викласти у формочки. Викладати потрібно не дуже багато, висотою близько 2-3 см. Поставити в духовку, розіргіту до 180°С. Випікати протягом 25 хвилин.
04
Готові кекси можна покрити глазур'ю або розтопленим шоколадом. Посипати гарбузовим насінням.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores