Персиковий тарт татен - Image

Персиковий тарт татен

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Всім, напевно, відома багата історія цього надзвичайно смачного французького пирога. Все-таки нагадаємо. Одна з сестер Татен в метушні забула про яблучки, що підігріваються на плиті, і згадала про них лише тоді, коли цукор вже почав пригорати. Рятуючи безглузду ситуацію, кмітлива дівчина накрила закарамелізовані яблука тонким шаром тіста. Після випікання в духовці їй нічого не залишалося, як просто перевернути його на тарілку. Божевільне захоплення гостей посприяло появі «пирога навиворіт» в меню готелю сестер Татен. Після чого така цікава версія звичайного пирога розлетілася на весь світ і стала несамовито популярною. Ех, всім би нам так вдало кулінарно «помилятися».

Ingredients

Масло вершкове

80 г

Персики

4 шт.

Тісто

1 уп.

Цукор

200 г

Вода

200 мл

Яйце

1 шт.

Preparation steps

01

Форму змастити маслом.

02

Зварити карамель: для цього 200 г цукру розтопити в 200 мл води, додавши 50 г масла. На середньому вогні карамелізувати до загустіння і золотисто-коричневого кольору. Карамель викласти у форму.

03

Персики, не знімаючи шкірки, розрізати на часточки і викласти на карамельний шар.

04

Листкове тісто викласти на форму, піджати краї по діаметру форми, зайві шматки зрізати.

05

Проколоти виделкою в декількох місцях (для виходу пари) і змастити яйцем.

06

Випікати в розігрітій духовці при 230°С протягом 20-30 хв.

07

Дати 5 хв відпочити і трохи охолонути тісту.

08

Накрити тарілкою зверху і обережно перевернути так, щоб тарт татен залишився лежати у вас на сервірувальній тарілці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min