Горіховий пасхальний кекс - Image

Горіховий пасхальний кекс

Number of servings: 3Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Великодній святковий стіл не можна уявити без традиційної великодньої випічки. У багатьох господинь є свої улюблені, перевірені рецепти великодньої випічки. Але спробувати інший рецепт все одно можна. Може, вийде ще смачніше? Щоб урізноманітнити великодній стіл, приготуйте крім пасок ще й кекси. Пропонуємо Вам рецепт горіхового кексу. Тісто для кексу бездріжджове. Для вказаної кількості інгредієнтів Вам знадобляться 3 форми з об'ємом приблизно 700 мл. А можна приготувати маленькі кекси у формах для маффінів. Запам'ятайте: інгредієнти для випічки (масло і яйця) повинні бути кімнатної температури. Не намагайтеся заощадити, використовуючи замість вершкового масла маргарин. Результат буде гірше.

Ingredients

Сухарі панірувальні

за смаком

Масло вершкове

100 г.

Яйце куряче

10 шт.

Цукор

300 г.

Фундук

400 г.

Борошно пшеничне

3 ст. л.

Цедра лимонна

40 г.

Шоколад темний

200 г.

Preparation steps

01

Форми для випікання змастити вершковим маслом, присипати сухарями. Розігріти духовку до температури 175°C.

02

Яєчні білки збити в піну. Окремо збити суміш яєчних жовтків, цукру і вершкового масла.

03

У жовткову суміш додати попередньо перемелений фундук, всипати борошно і додати лимонну цедру. Після додати сюди білкову суміш.

04

Викласти тісто у формочки, поставити на 50 хвилин у духовку.

05

Витягнути з духовки кекси у формах, остудити, після витягнути їх із форм. Розтопити шоколад на водяній бані, полити зверху кекси.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min