Лук-порей з карі - Image

Лук-порей з карі

Number of servings: 4Cooking time: 50 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Делікатний цибульний смак і аромат страві додає лук-порей, який набагато ніжніший звичайної ріпчастої цибулі або луку-шалотт. Використання в цьому рецепті луку-порею завдяки його цілющій дії дозволяє поліпшити діяльність печінки, підвищити апетит. Також порей підвищує секреторну функцію залоз травного тракту, має антисклеротичні властивості. Завдяки великій кількості солей калію порей проявляє виражену сечогінну дію, корисний при ожирінні, ревматизмі, подагрі. Лук-порей з каррі - оригінальна і корисна закуска. Приготувавши блюдо, потрібно посипати його дрібно порізаною петрушкою і подавати відразу в цій же формі.

Ingredients for the recipe

Leek
86.40 - 189.00

Leek

per 1 kg

Ingredients

Leek

8 шт.

Homemade Butter

1,5 ч. л.

Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml

1,5 ст. л.

Top Grade Wheat Flour

1,5 ч. л.

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

300 мл.

Carmencita Curry 40g

за смаком

Grana Padano 32% cheese

2 ст. л.

Salt Egypt

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю промити під холодною водою, вирізати корінь і зовнішнє зелене листя. Влити у велику каструлю воду, поставити на вогонь, посолити, довести до кипіння, висипати цибулю в каструлю, варити 15 хвилин, до м'якості цибулі.

02

У невеликій каструлі змішати вершкове масло з рослинною олією, розігріти, висипати борошно, постійно помішуючи готувати 2 хвилини. Обережно влити молоко не перестаючи змішувати, варити ще 10 хвилин. Посолити трохи і додати карі.

03

Змастити форму для випікання вершковим маслом, викласти відварену цибулю, залити приготовленим соусом. Зверху натерти сир. Розігріти духовку до 200ºС, випікати протягом 15-20 хвилин, до золотистої скоринки.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min