
Японський шоколадний пиріг
Виявляється, екзотична японська кухня славиться не тільки вишуканими ролами, карамельними курячими крильцями і ситною локшиною, але і неперевершеними десертами. Як, наприклад, шоколадний пиріг – традиційна для Японії солодка страва, яку подають до звичайного сімейного чаювання, а також печуть до приходу важливих гостей. Його родзинка – у використанні алкоголю (у нашому випадку рому). Завдяки цьому свіжоспечений пиріг набуває незвичайний аромат і смак. Той, хто не бачив процес приготування випічки, ніколи не здогадається, що саме додавали в тісто. Ще одна особливість пирога – в способі приготування: за настільки хрусткою шоколадною скоринкою ховається трохи недопечена, волога серединка.
Ingredients
Цукор
30 г.
Яйце куряче
1 шт.
Шоколад
100 г.
Борошно пшеничне
10 г.
Ваніль
за смаком
Какао
20 г.
Ром
10 мл.
Молоко
130 мл.
Preparation steps
01
Білок відокремити від жовтка і окремо збити їх з цукром. Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані.
02
З'єднати борошно з какао і просіяти. Додати борошно до молока і розмішати. Обережно додати збитий жовток, ром, ваніль, а потім білок.
03
Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 160 ° C.
04
Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати пиріг близько 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores