
Італійський салат з хлібом
Представляємо вашій увазі цей популярний італійський салат з овочів і хліба. Такий салатик дуже добре подавати в літній час. Смак салату виходить чарівним . Шматочки хліба просочуються утворюється овочевим соком салату і тануть у роті. Панцанелла народилася в сім'ї бідних італійських селян. Зазвичай в сільських будинках хліб пекли один раз на тиждень, і несвіжий хліб треба було якось утилізувати. Тому з приходом спеки цей салат ставав для селян основною їжею . Щоб прожувати Панцанелла , особливих зусиль було не потрібно , так як хліб змочували водою , тому такий салат називали ще « старечої їжею» . Ось така історія даного салату.
Ingredients
Хліб
500 г.
Помідори
500 г.
Олія оливкова
40 мл.
Цибуля
80 г.
Базилік
100 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером.
02
Хліб намочити холодною водою і віджати. Потім викласти хліб на деко, збризнути олією і поставити в духовку. Підсушувати хліб близько 15 хвилин.
03
Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Базилік помити, просушити, нарвати руками. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.
04
Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію і перемішати салат.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores