Яблучний самбук - Image

Яблучний самбук

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Якби хмари були їстівними, на смак вони, напевно, були б такими, як самбук – неймовірно повітряний, легкий желеподібний десерт із запечених фруктів і ягід (які перетираються в пюре) на основі збитих яєчних білків. Як правило, самбук готують із тих фруктів, які містять велику кількість пектину – яблук, слив, абрикосів, бананів. До речі, яблука – одні з найбільш корисних фруктів, які багаті вітамінами та цінними для організму мікроелементами. Саме з них ми і пропонуємо приготувати ці смачні, а головне корисні ласощі. До речі, якщо Ви теж не проти набути небесну легкість, радимо відмовитися від тортиків, булочок і печенюшек, і замінити їх цим чудовим низькокалорійним десертом.

Ingredients

Яблука

1 кг

Цукор

0,5 склянки

Яйця

4 шт.

Желатин

15 г

Preparation steps

01

Замочіть желатин в 150 мл холодної кип'яченої води і залиште на той час, який зазначено на упаковці.

02

Духовку розігрійте до 200°C.

03

Тим часом яблука очистіть, розріжте навпіл і видаліть серцевину.

04

Противень застеліть фольгою, викладіть на нього яблука, зверху накрийте ще одним листом фольги. Щільно накрийте яблука фольгою і випікайте в духовці до тих пір, поки вони не стануть м'якими - близько 40 хвилин.

05

Желатин доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню (ні в якому разі не кип'ятіть). Остудіть.

06

Запечені яблука остудіть і протріть їх через сито.

07

До отриманого яблучного пюре покладіть цукор і збийте все 2-3 хвилини.

08

Яйця добре промийте з содою і розділіть на жовтки і білки (жовтки нам не знадобляться).

09

Білки з'єднайте з яблучним пюре і збивайте до тих пір, поки маса не збільшиться в об'ємі в 2-3 рази.

10

Потім введіть желатин і збивайте ще 5-7 хвилин.

11

Отриману масу розкладіть у креманки або інший посуд, в якій ви будете подавати самбук, і поставте в холодильник до застигання (на це піде 3-4 години).

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Яблучний самбук – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua