
Гратен із кабачків
Гратен - це спосіб запікання по-французьки під апетитною сирної хрусткою скоринкою. Одна з дієтичних версій гратена - це запіканка з кабачків. Молоді соковиті кабачки, запечені з сиром і помідорами, напевно сподобаються всім шанувальникам овочевих страв. Краще якщо це будуть невеликі кабачки, які не потрібно очищати від насіння. Найважливіше в приготуванні гратена - правильно підібрати температурний режим. Для тих, хто віддає перевагу м'ясним стравам, гратен стане відмінним доповненням до м'яса і апетитною закускою до обіду або вечері. Смачне, ніжне і легке блюдо.
Ingredients
Кабачки
1 кг.
Баклажан
1 шт.
Помідори
2 шт.
Сир твердий
100 г.
Борошно
1 ст. л.
Молоко
0,5 л.
Вершкове масло
за смаком
Мускатний горіх
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Кабачки нарізати товщиною 0,5 см. Викласти на змащене маслом деко і запікати в розігрітій до 170°C духовці 10 хвилин.
02
Половину кабачків викласти у змащену вершковим маслом форму для запікання. Посолити, поперчити. Зверху - шар нарізаних помідорів.
03
Для соусу вершкове масло 60 г. розтопити, всипати борошно, гарненько перемішати, щоб не було грудочок. Тонкою цівкою влити молоко, додати сіль, перець і мускатний горіх. Помішуючи, варити на невеликому вогні до загустіння.
04
Сир натерти. Залити шар кабачків і помідорів соусом, посипати половиною тертого сиру.
05
Викласти другу половину кабачків. Посолити, поперчити. І зверху посипати сиром. Випікати в розігрітій духовці 15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores