Гассель - шведська картопля - Image

Гассель - шведська картопля

Number of servings: 5Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Печена картопля "Гассель" - традиційна страва шведської кухні, до того ж страва святкова. Треба відзначити, що варіантів її приготування декілька: в розрізи картоплі закладають шматочки курячого філе або просто посипають тертим сиром, не закладаючи начинку, але тоді активно користуються спеціями і прянощами. "Гассель" може служити не тільки самостійною стравою, а й гарніром. У нашому варіанті в розрізи на картоплі додають часник, розмарин і вершкове масло. Завдяки положенному на картоплю сиру, вийдуть апетитні запечені скоринки. Подавати на стіл "Гассель" потрібно гарячим, посипавши зеленню.

Ingredients for the recipe

Packed Potatoes
55.20

Packed Potatoes

per 1 kg

Ingredients

Packed Potatoes

10 шт.

Homemade Butter

50 г.

Gouda Cheese 48%

100 г.

Garlic

5 зубчиків

Rosemary

2 гілочки

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Parsley 70g

за смаком

Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l

2 ст. л.

Preparation steps

01

Картоплю, часник вимити і очистити. З картоплі зрізати невеликий шматочок з одного краю, так, щоб картоплю можна було поставити горизонтально.

02

По всій довжині картоплі ножем зробити надрізи, не дорізаючи до краю 2 см.

03

Часник розрізати на чотири половинки, вставити між розрізаними частинами картоплі.

04

Посипати зверху розмарином і помістити його між часточками картоплі. Посолити, поперчити.

05

Масло нарізати частинами, розмістити між часточками картоплі.

06

Поставити картоплю у форму для запікання, змащену олією. Зверху на кожну картоплину покласти по скибочці сиру.

07

Запікати в попередньо розігрітій до 200°C духовці 40 хвилин. Посипати петрушкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min