
Риба з яблуками
На перший погляд страва здається дивною, адже не часто можна зустріти поєднання риби (а не м'яса) з фруктами. Але, повірте, це варто спробувати. У даній страві ніжна замаринована у вині і олії (до речі, використовувати краще оливкову, вона додасть більш особливий смак, але можна і рослинну) зі свіжою подрібненою зеленню риба чудово поєднується із запеченими яблуками. Рибу можна брати будь-яких сортів, перевагу краще віддати не надто жирним, а от яблука варто використовувати не дуже тверді і обов'язково кисло-солодкі. При подачі можна полити рибу маринадом, який попередньо проварити, додавши ще трохи вина. Подається страва без гарніру, але, за бажанням, можете подати рибу з рисом.
Ingredients
Риба
600 г.
Яблука
400 г.
Лимон
50 г.
Вино біле сухе
20 мл.
Олія рослинна
30 мл.
Зелень
30 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Рибу помити, нарізати на шматки. Зелень помити, просушити і дуже дрібно нарізати (можна подрібнити в блендері). Зі шматочка лимона вичавити сік. Яблука помити, очистити, видалити серцевину і нарізати шматочками. У мисці змішати олію, вино, зелень, сік лимона, сіль і перець.
02
Рибу замаринувати на 15 хвилин. Духовку розігріти до 180°C. Викласти рибу в форму або на деко, між шматками викласти яблука і полити маринадом. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores