Тушкована бараняча гомілка - Image

Тушкована бараняча гомілка

Number of servings: 1Cooking time: 2 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

З баранини готують дуже багато різних страв. Її використовують для приготування смажених і тушкованих страв, супів і бульйонів. Але особливо цінують це м'ясо народи Сходу. Вони готують з баранини свої фірмові страви. Ще б, адже, баранина калорійна, володіє прекрасними кулінарними і харчовими якостями. У ній міститься велика кількість білків, мікро-і макроелементів. Вона дуже багата фтором, залізом і практично не містить холестерину. Сьогодні ми будемо готувати тушковану баранячу гомілку. Біле вино наситить м'ясо неймовірним ароматом. А насичений смак баранини підкреслять різноманітні спеції: базилік, чебрець, розмарин. Відмінним гарніром до тушкованої баранячої гомілки стануть різноманітні овочі.

Ingredients for the recipe

Lamb Shank
269.00

Lamb Shank

per 1 kg

Ingredients

Lamb Shank

1 шт.

Vitana Vegetable Broth 1.1kg

1 л.

Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l

200 мл.

Polan Pickled Cherry Tomatoes 660g

3 шт.

Celery Stalk

100 г.

Carrots

100 г.

Onion

100 г.

Garlic

1 зуб.

Rizzoli Salted Anchovies 850g

3 шт.

Metro Chef Concentrated Tomato Paste 28% 4.5kg

20 г.

Cirio Pesto Sauce 190g

30 г.

Vinnytsia Mustard 125g

5 г.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

140 мл.

Red Chili Pepper

10 г.

Bay Leaf

1 шт.

Metro Chef Cutted Thyme 60g

4 шт.

Rosemary

4 шт.

Mriya Black Pepper Peas 20g

1 г.

Kotanyi Chopped Basil 9g

за смаком

Seedera Watercress Seeds 1g

за смаком

Salt Egypt

за смаком

Preparation steps

01

Спочатку потрібно проколоти кожен помідор зубочисткою та залити теплою оливковою олією. Додати часник, розмарин та чебрець, залишити маринуватися на дві години. На оливковій олії обсмажити в сотейнику гомілку до появи скоринки. Перекласти у форму для запікання.

02

В сотейник кинути нарізану моркву, цибулю та селеру. Перемішати, при цьому додати томатну пасту. Влити вино, злегка проварити та влити бульйон, додати часник, перець чилі, по дві гілки чебрецю і розмарину, перець горошком, лавровий лист. Довести до кипіння та залити соусом голяшку.

03

Тушкувати гомілку півтори години при цьому перевертаючи її з одного боку на інший, при температурі 180ᵒC. Соус процідити та потримати на невеликому вогні 10-15 хвилин.

04

Гомілку покласти на тарілку та полити соусом. Викласти поруч очищені від шкірки помідори черрі, прикрашені зверху згорнутими анчоусами. Хаотично полити песто (його краще зробити самостійно: пробити в блендері до однорідності 100 мл. оливкової олії, 50 грам базиліка, 10 грам часнику і щіпку солі). Додати трохи гірчиці, прикрасити базиліком і крес-салатом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min