Баклажани з кускусом - Image

Баклажани з кускусом

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Раз вже страва у нас з кускусом, то слід для початку поговорити про нього. Так називають крупу, з якої готують потім страву з аналогічною назвою. Роблять його на основі манної крупи з твердої пшениці. Кускус досить поширений в Марокко, Лівії, Алжирі. І якщо зазвичай його готують з м'ясом, то з нашим рецептом спробуйте приготувати його з овочами, зеленою цибулею і часником. Запечений кускус в баклажані - це дуже незвично і водночас дуже цікаво, оскільки нові страви завжди викликають інтерес до себе. А спробувавши його шматочок, ви будете в захопленні. Подавати таку страву можна як повноцінну і самостійну, так і з різними закусками.

Ingredients

Кускус

200 г.

Баклажан

4 шт.

Цибуля зелена

1 шт.

Перець червоний (солодкий)

1 шт.

Перець зелений (солодкий)

1 шт.

Олія оливкова

2 ст. л.

Зелень

2 ст. л.

Сир твердий

80 г.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Часник

1 зуб.

Preparation steps

01

Кускус відварити в підсоленій воді до готовності.

02

Баклажани помити, обсушити, розрізати уздовж. Вийняти м'якоть, залишивши борти і посолити.

03

Зелену цибулю і часник почистити, дрібно нарізати кружечками і підсмажити на оливковій олії. М'якоть баклажанів подрібнити і додати до цибулі.

04

Перець помити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати невеликими шматочками. Також додати до цибулі і баклажанів.

05

Смажити 2 хвилини, постійно помішуючи. Посолити і поперчити. Додати кускус і тушкувати ще 2 хвилини.

06

Половинки баклажанів наповнити начинкою з овочів і кускусу, посипати тертим сиром і поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 180˚С.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Баклажани з кускусом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua