
Мигдалевий бісквіт Джаконда
Бісквіт Джоконда відрізняється від класичного тим, що замість звичайного борошна в ньому використовується мигдальне. Ці плоди з давніх часів проростали на високих зелених схилах над морями, і оброблялися людьми за корисні властивості їх ядер. Використання їх у їжу як царями, так і простими землеробами, збереглося і до теперішніх часів, коли вже існує тисячі видів різноманітних плодів. Але ж такої поживності та насиченості вітамінами ви не знайдете в жодному горіхові, саме так помилково називають ядра мигдалю. Тому використання мигдалевого тіста є не випадковим під час приготування нашого десерту, адже воно ще й є надзвичайно дієтичним. Такий бісквіт не змусить вас замислюватись над можливістю перевантажити свій організм надлишковими калоріями, тому споживайте без остраху.
Ingredients
Мигдалеві пластівці або горіхи
50 г
Цукор
50 г
Масло вершкове
20 г
Куряче яйце
2 шт
Борошно пшеничне
20 г
Preparation steps
01
Якщо немає мигдального борошна, то необхідно в чашу блендера всипати очищений мигдаль або мигдальні пластівці і подрібнити на високій швидкості до отримання мигдального борошна. Мигдальне борошно готове!
02
У миску вбити яйця і всипати цукор. Збити міксером до отримання світлої кремоподібної маси.
03
Всипати мигдалеве борошно. Також всипати просіяне пшеничне борошно.
04
Обережно вмішати в суміш цукру та яєць мигдалеве і пшеничне борошно.
05
Влити розтоплене вершкове масло, безперервно перемішуючи тісто.
06
Окремо збити два білки в густу піну. Білки повинні бути холодними, миска і вінчки міксера чистими і сухими! Розігріти духовку до 200°C градусів.
07
Частинами, у два-три рази, додати в тісто білки і вмішати їх обережно дерев'яною або силіконової лопаткою рухом знизу-вгору.
08
Викладсти тісто у форму (силіконову або іншу, змащену вершковим маслом і присипану борошном) і поставити у вже розігріту духовку. Випікати бісквіт 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores