
Шахи корма
Шахи корма (або просто корма) вважається найпопулярнішою у світі індійською стравою. Приставка «шахи» у назві страви означає, що її подавали до столу індійським князям. Слово «корма» дослівно перекладається як тушкування їжі. Не складно здогадатися, що страву готують саме так. Корма готується з м'яса (найчастіше використовують куряче філе або баранину), яке тушкується на малому вогні в йогурті і кокосовому молоці. Туди ж додається горіхово-зерняткова суміш і спеції. Не звичайно, правда? Дивовижне поєднання інгредієнтів і гостро-солодкий смак – все в дусі індійської кухні. Обов'язкова пряність, без якої корма не корма – це карі. Існує і вегетаріанський варіант страви, в цьому випадку м'ясо замінюють овочами.
Ingredients
Куряче філе
700 г.
Мигдальний горіх
120 г.
Йогурт
300 г.
Вершкове масло
2 ст. л.
Цибуля
1 шт.
Часник
2 зубчики
Перець чилі
1 шт.
Корінь імбиру
4 см.
Лимон
0,5 шт.
Кокосове молоко
3 ст. л.
Карі
2 ст. л.
Борошно кукурудзяне
1 ст. л.
Preparation steps
01
Подрібнити цибулю, почистити імбир, витягти насіння в перці.
02
Подрібнити разом імбир, чилі, часник і мигдаль. Додати 150 мл. води і зробити горіхову пасту.
03
Курку порізати на порційні шматочки.
04
На середньому вогні розтопити масло, обсмажити в ньому цибулю, додати карі і кукурудзяну муку.
05
Додати йогурт, горіхову пасту, курку і перемішати.
06
Тушкувати під кришкою на середньому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи. Перед подачею додати кокосове молоко та сік лимона.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores