Грецька картопляна закуска з мигдалем і часником - Image

Грецька картопляна закуска з мигдалем і часником

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

За своїм звичаєм грецька кухня славиться тим, що використовує у своїх рецептах досить багато овочів, мигдалю і оливок. Дана страва не містить м'яса. Але незважаючи на відсутність у ньому м'ясного білка воно досить поживне і корисне, завдяки вмісту в ньому таких корисних продуктів, як мигдалю, оливкової олії. Про користь картоплі говорити не доводиться, оскільки в українській кухні це основа основ і ми дуже багато про неї знаємо. Таким чином, ансамбль всіх зазначених у рецепті інгредієнтів у своєму з'єднанні дадуть неперевершений результат. І цей результат залишить тільки самі найяскравіші враження у вас.

Ingredients

Картопля

340 г.

Мигдаль

50 г.

Сухарі

100 г.

Часник

3 зуб.

Вода

100 мл.

Лимон

40 г.

Олія оливкова

50 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 180°C. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре.

02

Мигдаль і сухарі викласти на деко. Поставити в духовку на 10 хвилин і підсмажити. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.

03

У блендері подрібнити сухарі, мигдаль, часник. Додати воду, лимонний сік і сіль. Додати в блендер пюре і оливкову олію. Ще раз подрібнити блендером до однорідної консистенції. Охолодити закуску, подавати з крекерами або чіпсами.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Chocolate Prune

Chocolate Prune

9

30 min

Грецька картопляна закуска з мигдалем і часником – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua