
Peperonata
Пепероната - одна з найсмачніших овочевих страв родом з Італії. " Пепероні " в перекладі з італійської означає солодкий перець. Саме він є головним інгредієнтом нашої страви. Привабливість "Пеперонати" полягає в легкості приготування та різноманітності комбінацій з будь-якими закусками чи основними стравами.
Ingredients
Перець солодкий
2 шт
Цибуля
1 шт
Помідори
2 шт
Сушена зелень
1 ст.л.
Рослинна олія
2 ст.л.
Часник
4 зубчика
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Базилік
за смаком
Лимон
за смаком
Preparation steps
01
Перець необхідно очистити і нарізати на квадратні шматочки.
02
Потім нарізаємо цибулю великими шматками. Часник - тоненькими скибочками. Помідори очистити від насіння і шкірки та нарізати часточками.
03
Складіть овочі в форму для випікання.
04
Посипте сушеними травами. Додаємо сіль та чорний перець за смаком.
05
Додаємо масло і все перемішуємо.
06
Накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 30 хвилин. Духовка повинна бути прогріта до 180 градусів.
07
Через півгодини добре перемішуємо овочі, прибираємо фольгу і запікаємо овочі ще 15 хвилин (при температурі 200-210 градусів).
08
Додайте в овочі трішки базиліку та перед подачею вичавіть сік половини лимона.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores