
Курячий бульйон з манними кльоцками
Що таке кльоцки? Це шматочки тіста, зварені в супі, бульйоні, молоці. Існує багато рецептів приготування кльоцок. У запропонованому рецепті вони готуються з манки, вершкового масла і яєць. Манне тісто зручніше набирати чайною ложечкою, змоченою в холодній воді, а другою такою ж ложечкою скидати кльоцки в киплячий бульйон швидко, одну за одною. Врахуйте, що в процесі варіння вони значно збільшаться в розмірі, тому робіть їх маленькими (приблизно 1/3 чайної ложки). Після додавання кльоцок варити бульйон ще приблизно 5 хвилин. Готові кльоцки спливають на поверхню. Кльоцки з манки виходять незвичними і дуже ніжними.
Ingredients
Курка
500 г.
Морква
2 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Петрушка
2 шт.
Селера
1 шт.
Масло вершкове
30 г.
Крупа манна
100 г.
Яйце куряче
2 шт.
Зелень
50 г.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Курку покласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку.
02
Додати нарізані моркву, селеру і цибулю. Додати за смаком сіль. Варити до готовності.
03
Витягнути курку з бульйону, відокремити м'ясо від кісток, порвати на шматочки.
04
Процідити бульйон, знову поставити на вогонь, додати м'ясо.
05
Змішати в мисці манку з вершковим маслом, вбити яйця, додати сіль. Замісити тісто. Готове тісто брати чайною ложкою і опускати в бульйон. При подачі посипати готовий бульйон з галушками свіжою зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores