Курячий бульйон з манними кльоцками - Image

Курячий бульйон з манними кльоцками

Number of servings: 4Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Що таке кльоцки? Це шматочки тіста, зварені в супі, бульйоні, молоці. Існує багато рецептів приготування кльоцок. У запропонованому рецепті вони готуються з манки, вершкового масла і яєць. Манне тісто зручніше набирати чайною ложечкою, змоченою в холодній воді, а другою такою ж ложечкою скидати кльоцки в киплячий бульйон швидко, одну за одною. Врахуйте, що в процесі варіння вони значно збільшаться в розмірі, тому робіть їх маленькими (приблизно 1/3 чайної ложки). Після додавання кльоцок варити бульйон ще приблизно 5 хвилин. Готові кльоцки спливають на поверхню. Кльоцки з манки виходять незвичними і дуже ніжними.

Ingredients

Курка

500 г.

Морква

2 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Петрушка

2 шт.

Селера

1 шт.

Масло вершкове

30 г.

Крупа манна

100 г.

Яйце куряче

2 шт.

Зелень

50 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Курку покласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку.

02

Додати нарізані моркву, селеру і цибулю. Додати за смаком сіль. Варити до готовності.

03

Витягнути курку з бульйону, відокремити м'ясо від кісток, порвати на шматочки.

04

Процідити бульйон, знову поставити на вогонь, додати м'ясо.

05

Змішати в мисці манку з вершковим маслом, вбити яйця, додати сіль. Замісити тісто. Готове тісто брати чайною ложкою і опускати в бульйон. При подачі посипати готовий бульйон з галушками свіжою зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Курячий бульйон з манними кльоцками – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua