Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком - Image

Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

У запропонованому рецепті використовується червоний рис. Багато господинь не знають про його існування. Білий або бурий рис - це зрозуміло, а червоний? Пояснюється все просто - цей рис не шлифований, у ньому збережена оболонка, що має червоний колір за рахунок натурального рослинного пігменту, який є потужним антиоксидантом. Червоний рис внесе різноманітність у повсякденне меню. Готується він трохи довше звичайного білого рису - близько 35 хвилин. Червоний рис має гарну властивість - залишатися розсипчастим після приготування. У процесі його готування вода трохи забарвлюється, але дана особливість не заважає готувати рис в поєднанні з іншими продуктами - як в даному випадку з куркою і зеленим горошком.

Ingredients

Олія оливкова

3 ст. л.

Філе куряче

680 г.

Перець болгарський червоний

3 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Часник

1 шт.

Орегано

1 ст. л.

Паприка

1 ст. л.

Перець кайєнський

0,75 ч. л.

Рис

300 г.

Бульйон курячий

400 мл.

Соус томатний

120 мл.

Зелений горошок заморожений

300 г.

Preparation steps

01

Налити в розігріту сковороду на середньому вогні оливкову олію. Курку натерти сіллю і перцем, викласти м'ясо на сковороду із олією. Додати до курки на сковороді подрібнену цибулю, часник і перець. Обсмажувати протягом 5 хвилин.

02

Додати в сковороду паприку і кайєнський перець. Всипати рис, ретельно перемішати.

03

Влити в сковороду бульйон і томатний соус, довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, тушкувати протягом 25 хвилин, курка і рис мають стати м'якими, а рідина повинна увібратися.

04

Наприкінці, за 2 хвилини до готовності додати зелений горошок, посолити і поперчити за смаком.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min