
Калья
Калья - страва російської кухні, вперше згадується в джерелах XVI-XVII століть. Вважається, що це м'ясний або рибний суп, зварений на огірковому розсолі, що є прообразом розсольника. Але насправді рецептів приготування кальі існує кілька і вони досить різні. Свого часу це блюдо було вельми популярним, і часто подавалося на святковий стіл. Зараз воно практично вийшло з ужитку, і зустрічається в меню ресторанів досить рідко. У даному рецепті калья - легкий нежирный суп на основі бульйону. Але вона також готується з жирної риби, як морської, так і річкової, з додаванням ікри, а також з м'яса птиці або яловичих нирок.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Food Studio Chicken Broth 500ml
1 л.
Vita Verde Carrots and Celery Vegetable Sticks 180g
1/4 шт.
Parsley Root
1 шт.
Carrots
2 шт.
Pickled Cucumbers
3 шт.
7 Flour 1kg
1 ст. л.
Domo Oriental Spices Aerosol Air Freshener 300ml
за смаком
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.92l
за смаком
Preparation steps
01
Нарізати соломкою моркву, корінь петрушки, селеру, цибулю. Все обсмажити на олії.
02
Огірки, нарізані соломкою, приспустити в невеликій кількості води.
03
На окремій сухій сковорідці трохи обсмажити столову ложку борошна і розвести 2 ст. ложками готового бульйону.
04
Додати в бульйон борошно, овочі, огірки, спеції. Варити 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores