
Риба, запечена з морквою і цибулею
Для цієї страви можна брати будь-яку рибу. Але ми будемо готувати тріску. Тріска є багатим джерелом жирних кислот. Тріска стала рибою, рекомендованою дієтологами. Жирні кислоти є профілактичним засобом хвороб суглобів, серця, головного мозку. Їх дефіцит в раціоні характеризується такими симптомами, як порушення пам'яті, перепади настрою, неврози. Тріска багата кобальтом, йодом, хромом, калієм, фосфором, сіркою і фтором. Через сухуватий смак деякі не визнають тріску, як повноцінний продукт. Але правильно приготувавши дану рибу, як тут же суха тріска перетворюється на страву дивовижної елегантності і смакоти. Пропонуємо сьогодні це і випробувати, і приготувати дану страву.
Ingredients
Філе тріски
500 г.
Цибуля
150 г.
Морква
150 г.
Вершки 10-20%
100 г.
Яйця
2 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Цибулю дрібно порізати.
02
Моркву також порізати на дрібні шматочки.
03
Обсмажити цибулю на соняшниковій олії до прозорості. Додати моркву і смажити протягом 15 хвилин. Наприкінці посолити і поперчити.
04
Для заливки змішати яйця, вершки і щіпку солі.
05
Рибу порізати великими порційними шматочками. Викласти у форму в один шар, трохи посолити, поперчити.
06
Зверху викласти обсмажену моркву з цибулею.
07
Залити заливкою. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Готувати приблизно 25-30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores