
Кіпрський оливковий хліб
Запашний, м'який, ароматний, казковий і чарівний на смак - всі ці епітети підходять під опис кіпрського оливкового хліба. Завдяки цьому хлібу ви відчуєте себе на райському острові, де шумить море, а навколо видніється красива архітектура. Кіпрський хліб доповнить будь-яке звичне блюдо, прикрасить ваш стіл, зробить святковим будь-який обід. Завдяки сухій м'яті закуска виходить ароматною. А оливки додадуть ніжності і різноманітності смаку. Побалуйте близьких оригінальною стравою, перетворіть їх день на свято - вони точно цього не забудуть. А ви відчуєте себе найкращою у світі господинею. Насолоджуйтесь!
Ingredients
Борошно
500 г.
Сухі дріжджі
10 г.
Оливкове масло
125 г.
Цибуля
1 шт.
Маслини без кісточок
100 г.
Суха м'ята
3 г.
Сіль
3 г.
Preparation steps
01
Спочатку потрібно приготувати опару. Розвести дріжджі в 0,5 склянки води, додати 0,5 склянки просіяного борошна. Накрити та залишити на 30 хвилин або поки суміш не запіниться. Цибулю почистити та подрібнити.
02
Додати в опару просіяне борошно, що залишилося, цибулю, м'яту, оливкове масло, сіль та склянку води. замісити гладеньке еластичне тісто. Додати до нього маслини, швидко перемішати, накрити рушником та залишити на 2 години.
03
Сформувати з тіста один великий коровай або 2-3 середніх. Помістити на змащене маслом деко та дати ще раз піднятися (10-15 хвилин). Потім поставити в заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 45 хвилин. Готовий хліб накрити рушником та збризнути водою. Подавати теплим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores