Кіпрський оливковий хліб - Image

Кіпрський оливковий хліб

Number of servings: 10Cooking time: 2 h 15 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Запашний, м'який, ароматний, казковий і чарівний на смак - всі ці епітети підходять під опис кіпрського оливкового хліба. Завдяки цьому хлібу ви відчуєте себе на райському острові, де шумить море, а навколо видніється красива архітектура. Кіпрський хліб доповнить будь-яке звичне блюдо, прикрасить ваш стіл, зробить святковим будь-який обід. Завдяки сухій м'яті закуска виходить ароматною. А оливки додадуть ніжності і різноманітності смаку. Побалуйте близьких оригінальною стравою, перетворіть їх день на свято - вони точно цього не забудуть. А ви відчуєте себе найкращою у світі господинею. Насолоджуйтесь!

Ingredients

Борошно

500 г.

Сухі дріжджі

10 г.

Оливкове масло

125 г.

Цибуля

1 шт.

Маслини без кісточок

100 г.

Суха м'ята

3 г.

Сіль

3 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно приготувати опару. Розвести дріжджі в 0,5 склянки води, додати 0,5 склянки просіяного борошна. Накрити та залишити на 30 хвилин або поки суміш не запіниться. Цибулю почистити та подрібнити.

02

Додати в опару просіяне борошно, що залишилося, цибулю, м'яту, оливкове масло, сіль та склянку води. замісити гладеньке еластичне тісто. Додати до нього маслини, швидко перемішати, накрити рушником та залишити на 2 години.

03

Сформувати з тіста один великий коровай або 2-3 середніх. Помістити на змащене маслом деко та дати ще раз піднятися (10-15 хвилин). Потім поставити в заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 45 хвилин. Готовий хліб накрити рушником та збризнути водою. Подавати теплим.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кіпрський оливковий хліб – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua