Баниця - Image

Баниця

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Не всі знають, що баниця - це національна болгарська страва. Якщо коротко, то це пиріг із бринзою. Баниця дуже популярна на території Болгарії. А трошки підсоливши цю страву і наливши чашечку кислого молока, можна і зовсім дуже ситно пообідати, що між іншим роблять багато болгарців. І ми вам скажемо, що не дарма вони так роблять, тому що баниця дуже поживна страва і до того ж дуже корисна. Адже, бринза відрізняється підвищеним вмістом кальцію, калію, фтору і фосфору. До того ж, жирів в ній менше, а білків - більше і тому вживаючи її ви поліпшите стан свого здоров'я і фігуру теж. А ще корисно її вживати вагітним і годуючим матерям. Обов'язково приготуйте баницю.

Ingredients

Борошно

640 г.

Бринза

250 г.

Яйця

6 шт.

Олія соняшникова

40 г.

Оцет

20 г.

Молоко

100 мл.

Вершкове масло

60 г.

Preparation steps

01

Змішати борошно, 1 яйце, вершкове масло (20 г.), оцет. Замісити тісто.

02

На тертці подрібнити бринзу, змішати її з яйцями (3 шт.) і молоком.

03

Із тіста сформувати 12 коржів. Змастити коржі вершковим маслом (20 г.), накласти одна на іншу і розкачати два листа за розмірами деко.

04

Один лист викласти на деко, змащене олією. Зверху рівномірно нанести сирний фарш і накрити його іншим розкатаним листом тіста.

05

Краї листів з'єднати, витягнувши трохи нижній лист і накрити їм верхній. Зробити кілька проколів виделкою, скропити добре розігрітим вершковим маслом (20 г.) і залити 2 збитими яйцями.

06

Випекти в середньо нагрітій жаровій шафі.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Баниця – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua