
Салат по-шопськи
Сьогодні вам пропонуємо рецепт салату, словосполучення якого дуже незвично для наших вух. Проте мало хто знає, але салат шопський - це страва східноєвропейської кухні. Салат дуже популярний в Болгарії, Македонії, Сербії, Чорногорії, Албанії, Чехії. Батьківщиною салату вважають західну Болгарію. До речі, слово "шопи" - це етнічна група болгар, які живуть на заході цієї країни. Звідси і назва салату. Шопський салат вважається національним в Болгарії і там його дуже часто готують. Смак у салату виходить неймовірно насичений. Огірки дуже його освіжають, а бринза надає салату пікантності і ситності. Загалом виходить неймовірно смачно. Їж і хочеться.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Bell Pepper
500 г.
Pink Tomato in Packing
300 г.
Pickled Cucumbers
150 г.
Bryndza Cheese 35%
150 г.
Packed Onion from 3kg
100 г.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
60 г.
Salt Egypt
за смаком
Parsley 70g
за смаком
Runa Vinegar 9% 0.75l
за смаком
Red Chili Pepper
1 шт.
Preparation steps
01
Перці підсмажити в духовці, щоб шкірка трохи підгоріла, перекласти в пакет, охолодити 15-20 хвилин, зняти шкірку і очистити від насіння. Нарізати на дрібні шматочки.
02
Помідори та огірки нарізати на шматочки, цибулю тонкими півкільцями. Перекласти овочі в миску і перемішати руками.
03
Додати сіль і перець за смаком, після олію і петрушку. Ретельно перемішати, викласти на тарілки. Зверху посипати натертою бринзою, прикрасити нарізаним чилі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores