Неаполітанська ромова баба - Image

Неаполітанська ромова баба

Number of servings: 3Cooking time: 3 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Баба́ - з наголосом на другому складі - має офіційний титул головних солодощів Неаполя. Цей вишуканий кекс із здобного дріжджового тіста майже одночасно з'явився у слов'янській та італійській кухні. Завоював любов місцевих кондитерів і став солодким символом неаполітанської душі. Щоб з гідністю пройти три найважливіші фази приготування дріжджового тіста, варто заздалегіть запастися терпінням, часом і гарним настроєм. Запам'ятайте: ромову бабу на неаполітанський манер можна спекти у двох варіантах - у вигляді тістечка-грибка або у формі торта "саварена". Важливо, щоб об'єм тіста перед початком випікання займав не більше половини форми.

Ingredients

Борошно

350 г.

Яйця

5 шт.

Цукор (для тіста)

50 г.

Вершкове масло

125 г.

Дріжджі

18 г.

Сіль

щіпка

Вода

1 л.

Цукор (для сиропу)

400 г.

Лимон (цедра)

2 шт.

Ром

250 г.

Preparation steps

01

Замісити опару з дріжджів, 2-3 ст.ложок теплої води, 50 г. борошна і 2 ст. ложок цукру. Залишити на годину (опара має збільшитися в об'ємі вдвічі).

02

Додати в тісто решту борошна та змішані заздалегіть яйця з цукром, нарізане невеличкими шматочками м'яке вершкове масло та сіль. А потім протягом 30-40 хвилин ретельно вимішувати тісто. Накрити рушником, поставити в тепле місце.

03

Коли тісто збільшиться вдвічі, викласти його в змащену вершковим маслом форму. Знову поставити в тепле місце. Коли тісто підійде вище краю форми, воно готове до випікання.

04

Розігріти духовку до 180°C. Поставити форму з тістом на найнижчу решітку духовки (враховуючи, що воно знову буде підходити). Через 10 хвилин знизити температуру до 170°C, а ще через 5-8 хвилин - до 160°C. Загалом процес випікання займає 40 хвилин. Готовність випічки визначається за її золотисто-коричневим кольором.

05

Перед просоченням випічку потрібно повністю охолодити. За чей час зварити сироп із води та цукру, додавши в нього цедру двох лимонів. Кип'ятити протягом 10-15 хвилин і повністю охолодити сироп, перш ніж додавати до нього ром.

06

Холодну бабу просочити сиропом. Для цього випічку слід покласти у форму, де вона випікалась, проколоти верхню скоринку в кількох місцях зубочисткою і рясно полити холодним сиропом. Залишити "відпочивати" на дві години - і можна подавати на стіл.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Неаполітанська ромова баба – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua