Картопляний суп (протертий) - Image

Картопляний суп (протертий)

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Супи-пюре порівняно недавно з'явилися в нашому раціоні, але тим не менш вже встигли отримати досить широке поширення. Головна перевага протертих супів (так по-іншому називають супи-пюре) - відмінна засвоюваність завдяки ніжній консистенції страв. Крім того, вони дуже корисні. Запропонований картопляний суп (протертий) - дуже ніжний і смачний супчик, який сподобається всім, хто його спробує. Головний інгредієнт супу - попередньо відварена картопля протирається через сито і розбавляється рідиною, в якій вона варилася, і молоком. Замість яєчного жовтка за бажанням можна заправити суп морквяним соком.

Ingredients

Молоко

100 мл.

Картопля

2 шт.

Масло вершкове

1 ч. л.

Яйце куряче

1 шт.

Вода

200 мл.

Preparation steps

01

Промити картоплю, очистити від шкірки, покласти в каструлю, поставити каструлю на вогонь, відварити картоплю до м'якості.

02

Процідити картоплю, вилити рідину в ємність.

03

Відварену картоплю протерти через сито. У миску із протертою картоплею, влити рідину в якій варилася картопля, а також додати молоко. Посолити. Поставити суміш на вогонь. Довести до кипіння.

04

Яєчний жовток розтерти із вершковим маслом, при подачі додати його в суп.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min