
Чашушулі
Чашушулі – традиційна страва грузинської кухні, що готується з м'яса (найчастіше яловичини або телятини), тушкованого з овочами і спеціями в томатному соусі. Страва виходить досить гострою і пряною на рахунок використання великої кількості гострого перцю, хмелі-сунелі, коріандру, аджики. Неповторний смак страва отримує за рахунок тушкування м'яса спочатку у власному соку, потім в томатах. За традицією чашушулі готують в казані або каструлі з товстим дном. У такому випадку м'ясо залишиться м'яким і ніжним, при цьому не втрачаючи соковитість. Краще використовувати соковиті і стиглі помідори сливовидної форми. У Грузії чашушулі подають зі свіжим лавашем без будь-якого гарніру.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Beef Stew
600 г.
Packed Onion from 3kg
7 ст. л.
Pink Tomato in Packing
200 г.
Garlic
1 шт.
Barilla Arrabiata Sauce 400g
за смаком
Bay Leaf
1 шт.
Cilantro 70g
1 пучок
Basil in Pot
1 пучок
Kotanyi Natural Saffron 12g
за смаком
Spice Coriander Ground
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Pripravka ground red pepper 20g
за смаком
Preparation steps
01
Нарізати м'ясо кубиками. Часник, цибулю і зелень дрібно подрібнити.
02
Помідори промити, розрізати на дві частини поперек, вичавити сік, м'якоть подрібнити.
03
М'ясо з цибулею покласти в каструлю, влити 100 мл. води, поставити на вогонь, тушкувати до м'якості м'яса. Поступово додаючи гарячу воду.
04
Додати м'якоть в каструлю, тушкувати до готовності. Висипати часник, зелень, додати спеції, томатний соус, посолити і поперчити. Прокип'ятити протягом 10 хвилин.
05
Прибрати з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10-15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores