
Торт лимонний
Хто не любить підсолодити собі життя шматочком ніжного, солодкого, ароматного і такого улюбленого з дитинства торта? І бажано шматочок якомога більший. Торт лимонний, здається, входить до переліку улюблених десертів кожного. Він настільки ніжний, що не просто тане в роті, а перетворюється на легку масу радості, щастя і посмішок. Білий шоколад дарує десерту вишуканий аромат, а лимонна цедра додає кислинку, яка і робить його несхожим на інших кулінарних братів. Шматочок торта легко підніме настрій після виснажливого робочого дня, налаштує на позитив, розслабить і змусить забути про проблеми. Та й про які проблеми можна думати, коли поруч він, улюблений лимонний торт...
Ingredients for the recipe
Ingredients
Vash Tsukor Sugar 10kg
300 г.
Auchan Lemon Zest in Jar 45g
1 шт.
7 Flour 1kg
225 г.
Pasika Herbs Honey 1kg
5 г.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
7 шт.
Lemon
5 шт.
Homemade Butter
195 г.
Badia Food Coloring 35ml
2 г.
Dobryk Free Sky Confectionery Sprinkle 3 sticks 30g
50 г.
Dobryk Baking Powder
3 ч. л.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
100 мл.
Roshen Bubble White Chocolate 80g
200 г.
Preparation steps
01
Спочатку потрібно приготувати ганаш-крем. Для цього потрібен білий шоколад і вершки в співвідношенні 2:1. Подрібнити шоколад. Потім дати вершкам закипіти. Зняти каструлю з вогню і додати до вершків шоколад. Помішувати до розчинення шоколаду.
02
Перелити крем в піалу і щільно закрити його харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка. Прибрати крем в холодильник мінімум на 3 години.
03
Для коржів потрібно взяти розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно і лимон. Зняти цедру і видавити сік одного лимона. У велику миску скласти всі потрібні для тіста інгредієнти: розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно, цедру і сік лімона. Перемішати все, потім збити тісто міксером. Викласти тісто у форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 3 коржа.
04
Приготувати класичний лимонний крем. Для його приготування потрібно взяти: лимони, яйця, цукор, вершкове масло.Перемішати цедру лимона з цукром. Додати лимонний сік, яйця. Перемішати. Перелити суміш у каструлю. Додати шматочок вершкового масла. Поставити на повільний вогонь. Варити до загустіння. Постійно перемішувати.
05
Рясно змастити кремом нижній корж. Аналогічно зробити з рештою коржів. Верх крем не змащувати. Дістати охолоджений ганаш. Змастити верх і боки торта шоколадним ганашем.
06
Для цукрових квітів взяти мастику, барвник і патоку. На присипаній цукровою пудрою поверхні розгорнути невелику пластинку пофарбованої мастики. Зробити надрізи з однієї сторони. Далі скачати пластину трубочкою. Для надійного «склеювання» пелюсток використати патоку на кінчику зубочистки. Відрізати біля основи квітки зайву мастику. Таким чином зліпити потрібну кількість квітів і залишити їх сушитися кілька годин у закритому контейнері при кімнатній температурі.
07
Після цього викласти зроблені квіти на торт.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores