Салат із печеним часником - Image

Салат із печеним часником

Number of servings: 2Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Відмінний ситний салат. Печений часник надає йому неповторну пікантну нотку. Для запікання часнику краще брати терпке сухе вино. Замість цукру в тій же пропорції можна додати мед. Молодий часник, запечений в червоному вині, можна їсти і як самостійне блюдо. Салат з печеним часником - це розкішний гарнір для смаженої або запеченої баранини, свинини або птиці. Огірки для салату краще брати малосольні. Підготовлені інгредієнти ретельно перемішують, щоб картопля увібрала весь соус. Цей салат добре вживати в холодну пору року. Подають його на стіл порційно або у великому салатнику

Ingredients

Картопля

3 шт.

Солодкий перець

1 шт.

Огірки

1 шт.

Квасоля червона консервована

1 банка

Часник

1 головка

Червоне сухе вино

50 мл.

Горіхи волоські

2 ст. л.

Цукор

1 ст. л.

Зелена цибуля

0,5 пучка

Лимонний сік

1 ч. л.

Оливкова олія

2 ст. л.

Листя салату

1 пучок

Preparation steps

01

Картоплю помити щіткою і варити в киплячій підсоленій воді 15 хвилин.

02

Духовку попередньо розігріти до 180°C. Часник очистити від верхнього лушпиння, укласти в формочку, засипати цукром і залити вином. Запекти в духовці 15 хвилин.

03

Порізати перець і огірок кубиками. Картоплю очистити, остудити і також порізати.

04

Викласти все в салатник, додати квасолю без рідини. Часник остудити, очистити і залишити часточками. Листя салату порвати. Все додати в салат.

05

Для заправки змішати в блендері горіхи із зеленню, додати сіль, перець, лимонний сік і оливкову олію. Залити заправкою салат і перемішати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Салат із печеним часником – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua