
Рисові кульки з моцареллою
Не дивлячись на те, що рисові кульки готувати досить довго, все ж після того, як ви спробуєте перший шматочок, ви відразу зрозумієте, що вони того варті. Тому що такі кульки дуже ніжні і м'які на смак. Рис сам по собі не дуже калорійний. Адже існують навіть рисові дієти. Якщо ж ви не великий шанувальник його, це не проблема. Адже рис, обсмажений в бульйоні, припаде до смаку навіть найвишуканішим гурманам. А якщо додати до нього ще і моцарелу, то ви отримаєте дуже смачну і ніжнус траву. Подавати її можна як повноцінну, прикрасивши зеленню. А краще зробити легкий овочевий салат. Кульки будуть доречними навіть до невеликого свята.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Steamed Rice
250 г.
Salt Egypt
за смаком
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
30 г.
Kotanyi Chopped Basil 9g
30 г.
Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%
30 г.
Ukrayinskiy Mozzarella Cheese 45% 200g
150 г.
Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs
2 шт.
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
50 г.
Parsnip Root in Package
500 г.
Carrots
500 г.
Leek
2 шт.
Parsley 70g
30 г.
Mriya Black Pepper Peas 20g
10 шт.
Yaskrava Alabaster Celery Root Seeds 0.2g
500 г.
Young Onions
3 шт.
Bay Leaf
3 шт.
Eco Allspice 20g
10 шт.
Iberica Garlic Cloves 100g
4 шт.
Preparation steps
01
Спочатку потрібно приготувати овочевий бульйон. Для цього селеру почистити, ретельно вирізаючи місця, де шкірка врізається всередину кореня. Нарізати великими шматками. Так само зробити з морквою. Циблю ріпчасту почистити від лушпиння та розрізати навпів. Зелену частину цибулі-порею ретельно промити, крупно нарізати та відправити у кастрюлю до інших овочів. Залити овочі водою (близько трьох літрів води), довести до кипіння, а потім варити на маленькому вогні без кришки. Якщо з'явиться піна, то потрібно її зняти. Приблизно через півгодини після закипання води додати в бульйон зелень, перець та почищений часник. Варити ще 20-30 хвилин. Тепер витягнути овочі, а бульйон процідити.
02
Потім на сковороді розігріти олію, додати рис та, помішуючи, обсмажити рис до тих пір, поки кожне зернятко не стане прозорим. Після цього влити трохи овочевого бульйону (1,5 л.), приправити сіллю та помішуючи варити близько 2 хвилин. Після цього додати ще трохи бульйону, розмішати рис, продовжувати варити різотто (де різотто - спосіб приготування рису). Продовжити вливати бульйон, помішуючи після кожного додавання рідини. Готове різотто посипати тертим пармезаном та базиліком, розмішати та поставити в холодильник приблизно на 20 хвилин (щоб різотто стало більш щільним).
03
Якщо вийшли великі кульки моцарелли, то розрізати їх приблизно на 20 рівних частин. Яйця збити в неглибокій тарілці. Отже, руки опустити в прохолодну воду та розділити різотто на 20 рівних частин. З кожної частини зробити кульку.
04
В середину кожної кульки покласти шматочок моцарелли та знову зробити з різотто кульку. Опустити кульку у збите яйце, обваляти в паніровочних сухарях та прибрати в холодильник приблизно на 30 хвилин. В глибокій сковороді розігріти олію для фрітюру. Смажити по 5 кульок приблизно 3 хвилини до утворення золотистої скоринки. Обсушити готові рисові кульки на паперовому рушнику та розкласти по тарілкам, прикрасивши свіжою зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores