
Житні рулетики з сьомгою
Традиційно закусочні рулетики з слабосоленої сьомги готують з використанням лаваша. У цьому рецепті начинку зі скибочок сьомги пропонується загорнути в приготовлені з житнього борошна коржі, змащені сиром фета. Треба відзначити, що житнє борошно - джерело вітамінів і мінералів, і саме це борошно було основою харчового раціону наших предків. У цьому рецепті замість житнього борошна можна використовувати пшеничне. Або ще один варіант - використовувати ці два види борошна в рівних пропорціях. І ще кілька порад. Не розкачуйте тісто дуже тонко. При смаженні житніх коржів на сковорідці важливо їх не пересушити. Готові рулетики можна закріпити зубочистками і прикрасити зеленню.
Ingredients
Борошно житнє
260 г.
Вода
100 мл.
Сьомга
400 г.
Сир фета
100 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Трави прованські
за смаком
Preparation steps
01
Змішати в мисці борошно, сіль, перець і прованські трави. Поступово додавати в борошняну суміш воду, при цьому постійно перемішуючи. Замісити тісто, скрутити в кулю, накрити зверху серветкою, залишити на 20 хвилин.
02
Рибу нарізати тонкими скибочками.
03
Відрізати від тіста невеликий шматок, розкачати його в коло, обсмажити на сухій сковороді з обох сторін.
04
Готові коржі з тіста змастити сиром, викласти зверху шматочки риби, скрутити в рулет, нарізати. Готові рулети скріпити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores