Пиріг з грушами і мигдалевим кремом - Image

Пиріг з грушами і мигдалевим кремом

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 25 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

З усього розмаїття домашньої випічки пироги, напевно, найактуальніші та найпопулярніші. Мабуть, це викликано тим, що тісто для пирогів готується дуже легко і швидко, не треба довго возитися з дріжджами, та й пироги самі по собі не надто важкі, якраз для сімейної вечері. Пиріг з грушами хороший тим, що він не вимагає від вас особливих умінь у кулінарії. Груші - це фрукт, який завжди є під рукою і його легко знайти в магазині. Але чомусь найчастіше зустрічаються пироги саме з яблуками, а не грушами. Хоча вони теж дуже соковиті і насичені вітамінами. Що ж стосується мигдалю, то тут і говорити багато не треба. Горіхи дуже важливі в нашому раціоні, а особливо, якщо вони такі ароматні та приємні на смак.

Ingredients

Борошно

200 г

Вершкове масло

135 г

Вода

4 ч.л.

Мигдаль

100 г

Цукор

1/4 склянки

Яйця

2 шт.

Абрикосовий джем

4 ч.л.

Груші

3 шт.

Лимон

половинка

Preparation steps

01

Вершкове масло (110 г.) нарізати кубиками, викласти у велику миску, просіяти туди ж борошно.

02

Порубати все ножем до стану крихти, додати 3 ч.л. холодної води і замісити тісто. Як тільки воно стане однорідним і еластичним, скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник.

03

Тим часом розігріти духовку до 190°C.

04

Приготувати мигдалеву начинку. Мигдаль злегка підсмажити на сухій сковороді. Остудити і подрібнити блендером до стану дуже дрібної крихти. Додати до мигдалю 25 г. м'якого вершкового масла та цукор і знову перетерти все блендером до кремоподібного стану. Додати в цю масу одне ціле яйце і один білок (жовток не знадобиться) і все добре збити.

05

Дістати з холодильника тісто, викласти його в змащену маслом форму для пирога, сформувавши бортики по краях. На тісто викласти мигдалеву начинку.

06

Груші очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити сердцевинки. З лимона віджати сік і полити їм половинки груш.

07

Кожну половинку нарізати тонкими часточками поперек. За допомогою лопатки для торта перенести груші і викласти їх на мигдалеву начинку сердцевинкою вниз. Злегка натиснути на основу кожної груші, щоб часточки лягли у вигляді "драбинки".

08

Поставити форму в розігріту духовку і запікати пиріг приблизно 50-55 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.

09

Для глазурі в маленьку каструльку викласти джем, розбавити 1 ч.л. води (або більше, за необхідністю) і трохи прогріти його. До речі, замість води можна також використовувати бренді.

10

Змастити отриманою глазур'ю поверхню пирога. При подачі його можна також злегка посипати цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Пиріг з грушами і мигдалевим кремом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua