
Пиріг "Подих осені"
Назва пирога не даремно має відношення до осені. Часто саме з цією порою року асоціюються яблука і кориця. Але нехай "Подих осені" не вганяє вас в легку осінню депресію. Приготувавши такий пиріг, ви швидко переконаєтеся, що він дарує тільки позитивні і теплі емоції вам і вашим рідним. А його компоненти не тільки порадують вас смаковим букетом, але і несуть безліч вітамінів і мінералів вашому організму. Чого тільки коштує яблуко, в якому багато заліза, мигдаль, який підвищує імунітет і морква - джерело каротину, що так корисно для зору. Тому не сумуйте, а навпаки - підніміть собі настрій з легким пирогом "Подих осені".
Ingredients
Яблуко
600 г.
Морква
200 г.
Яйце
4 шт.
Масло вершкове
100 г.
Цукор
100 г.
Борошно
100 г.
Мигдаль
100 г.
Розпушувач
0,5 ч. л.
Кориця
0,25 ч. л.
Сік лимонний
2 ст. л.
Джем абрикосовий
50 г.
Цукрова пудра
1 ст. л.
Preparation steps
01
Натерти на тертці 100 г. яблук і 200 г. моркви.
02
Відокремити білки від жовтків. Збити в мисці масло з жовтками (вершкове масло має бути кімнатної температури).
03
Розмолоти в блендері мигдаль з 50 г. цукру.
04
Просіяти борошно з розпушувачем, додати мелений мигдаль. Отриману суху суміш додати в масляну. Ретельно перемішати. В отримане тісто додати натерті яблука з морквою.
05
Збити білки з 50 г. цукру. Обережно вмішати їх в тісто.
06
Нагріти духовку до 180°C. Змастити форму вершковим маслом.
07
Вимити 500 г. яблук, очистити від серцевини, нарізати тонкими скибочками, скропити лимонним соком. Викласти порізані яблука на тісто.
08
Поставити форму в духовку на 50-60 хвилин. Готовий пиріг змастити зверху нагрітим джемом. Остудити, вийняти з форми, посипати цукровою пудрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores