
Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами
Тірамісу - це традиційний італійський десерт, істинно італійська страва, така ж, як паста і піца. До того ж це один з найпопулярніших десертів у світі. Тірамісу - це і не торт, і не пудинг, і не суфле. Це холодний, дуже м'який, ніжний і вологий десерт, основа якого печиво, грунтовно просочене кавою (в ідеалі міцним еспресо). В якості прошарку використовується крем-сир маскарпоне, який виготовляється із вершків 40% жирності. Треба відзначити, що існує безліч варіантів тірамісу. Запропонований рецепт - полуничний тірамісу з кавовими бісквітами.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Mlekoma Mascarpone Cheese 250g
340 г.
Aro Powdered Sugar 250g
150 г.
Natkhnennya Cahors Dessert Wine 16% 1L
7 ст. л.
KhMZ Sour Cream 20%
100 г.
Strawberries
100 г.
Akvulya Still Water 2l
150 мл.
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 ст. л.
Kava zi Lvova Espresso Instant Coffee 100g
2,5 ч. л.
Auchan Dark Chocolate 72% 100g
30 г.
Auchan Madlen Cookies
100 г.
Preparation steps
01
У комбайні змішати сир маскарпоне, цукрову пудру, влити 5 ст. л. вина, перемішати все до однорідної маси. Додати сметану, перемішати. Половину полуниці нарізати навпіл, другу часточками.
02
Воду довести до кипіння, змішати з цукром і кавою, перемішати, додати залишки вина.
03
Занурити по одному печиву в кавову суміш, викласти у форму. Зверху на бісквіти викласти трохи більше половини сирного крему, рівномірно при цьому розрівнявши його по всій поверхні. На крем викласти нарізану шматочками полуницю, зверху ще один шар бісквітів, і на самий верх залишки крему.
04
Присипати зверху тертим шоколадом, прикрасити половинками полуниці. Накрити зверху форму харчовою плівкою, поставити торт в холодильник на 4 години.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores