
Курячі котлети в клярі
Так склалося, що саме куряче м'ясо стало найпопулярнішим у споживачів. Мабуть, це все завдяки тому, що воно майже не містить холестерину, а навіть навпаки - його прописують всім тим, кому інше м'ясо їсти не можна. Воно допомагає худнути тим, хто ставить собі таку мету, збагачує наш організм потрібним білком. І взагалі, це один і самих популярних продуктів у спортсменів. Тому й існує чимало різних рецептів, як приготувати куряче м'ясо. Наприклад, котлети в клярі. Давно відомий всім рецепт, але яку ж смачну страву виходить по ньому приготувати, раз цей рецепт такий популярний. До того ж він досить універсальний, адже подавати котлети можна з чим завгодно.
Ingredients
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Батон
100 г
Сметана
4 ст. л.
Сода харчова
5 г
Соняшникова рафінована олія
30 мл
Фарш
500 г
Куряче яйце
1 шт.
Борошно пшеничне
4 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Preparation steps
01
Ріпчасту цибулю подрібнюємо в блендері або м'ясорубці. Додаємо до фаршу.
02
Білий батон вимочуємо у воді або молоці, відтискємо і подрібнюємо. Додаємо до м'ясного фаршу і цибулі.
03
Додаємо сіль і перець за смаком. Дуже ретельно перемішуємо, щоб вийшла рівномірна, однорідна маса.
04
Готуємо кляр для котлет. У миску кладемо сметану. Розбиваємо яйце і додаємо до сметани. Додаємо сіль, соду і борошно. Замішуємо кляр. Тісто має вийти такої консистенції, як на оладки.
05
З м'ясного фаршу формуємо котлети.
06
Кожну котлету опускаємо в кляр з двох сторін.
07
На сковорідку наливаємо трохи соняшникової олії, розігріваємо і викладаємо котлети. Обсмажуємо з обох сторін.
08
Коли всі котлети обсмажені, відправляємо їх у духовку на 10-15 хвилин.
09
Смачного!
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores