
Сільський великодній коровай з горіхами
Пасхальна випічка - це те, без чого неможливо уявити святковий стіл у день Великодня після семитижневого посту, крім того, це гордість господині, яка цю випічку приготувала. Запропонований рецепт - один із варіантів пасхальної випічки. Сільський великодній коровай з горіхами готується зі здобного тіста з додаванням горіхів (мигдалю і волоських горіхів), родзинок, цедри апельсина і лимона. Тісто для короваю - непросте, потребує уваги господині, його готують в кілька етапів, поступово додаючи всі інгредієнти. Але результат вартий затраченої праці.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
500 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
100 г.
Milk 2.5% 900g
200 г.
Homemade Butter
100 г.
Kotanyi Lemon Peel 14g
за смаком
Chicken Egg C0 1pc
4 шт.
Kraken Spiced Dark Rum 40% 0.7l
3 ст. л.
Salt Egypt
за смаком
Raisins
100 г.
Almond
50 г.
Walnut
50 г.
Kotanyi Orange Peel 20g
за смаком
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
20 г.
Preparation steps
01
Щоб приготувати опару для тіста, необхідно розвести в 100 г. теплого молока дріжджі, додати також 1 ст. л. цукру. Прибрати в тепле місце, опара повинна збільшитися в два рази.
02
Для приготування дріжджового тіста, необхідно висипати на стіл просіяне борошно гіркою, влити опару, влити молоко, 80 г. розтопленого і охололого вершкового масла, 3 жовтки, додати цукор і сіль. Замісити тісто, накрити рушником зверху, залишити на 1 годину.
03
Родзинки ретельно промити під холодною водою, залити ромом на 20 хвилин. Горіхи подрібнити на невеликі шматочки, натерти цедру лимона та апельсина на дрібній тертці.
04
У тісто вмішати горіхи, цедру і родзинки, перемішати, розподілити по всьому тісту начинку. Зробити з тіста форму короваю, дати постояти протягом 15-20 хвилин. Зверху зробити ножем надрізи.
05
Верхівку короваю змастити збитим яйцем. Розігріти духовку до температури 180°C, випікати коровай протягом 45-55 хвилин. Готовий коровай змастити зверху вершковим маслом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores