
Сирний пиріг з виноградом
Сирний пиріг - це ватрушка, але дуже велика. Таким можна нагодувати всю сім'ю за вечерею, ще й декількох друзів. Особливість такого пирога в тому, що він буде м'якішим на смак, ніж звичайний пиріг з тіста. Адже сир надає йому ніжності і легкості. Виноград же додає особливу пікантність страві. Його кислинка додасть пирогу незвичайний смак - він буде не занадто солодким, але в цей же час смачним. Зазначимо й те, що виноград можна замінити будь-якою іншою ягодою, яку ви полюбляєте. Радуйте своїх близьких таким чудовим пирогом.
Ingredients
Борошно
225 г.
Сир
250 г.
Цукор
175 г.
Яйця
3 шт.
Олія рослинна
100 мл.
Розпушувач для тіста
10 г.
Сіль
3 г.
Крупа манна
50 г.
Виноград
400 г.
Preparation steps
01
Сир з'єднати з цукром (50 г.), сіллю, 1 яйцем, олією, борошном, розпушувачем і замісити тісто. Надати йому форму кулі, загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.
02
У цей час приготувати начинку. Для цього лимон помити, натерти на дрібній тертці цедру. Яєчні жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з частиною цукру (75 г.) і лимонною цедрою, додати сир і манну крупу.
03
Білки збити з цукром, що залишився (50 г.) в пишну стійку піну і обережно ввести в сирну масу. Форму для пирога змастити маслом. Дістати з холодильника тісто, розкачати, укласти в підготовлену форму.
04
Духовку розігріти до 200°C градусів. На тісто викласти рівномірним шаром начинку і красиво укласти виноград. Якщо виноград з кісточкою, то ягоди необхідно розрізати навпіл і видалити кісточки.
05
Поставити пиріг в розігріту духовку і знизити температуру до 180°C градусів. Випікати близько 30-40 хвилин до золотистого кольору. Перевірити готовність зубочисткою. Готовий пиріг охолодити і, за бажанням, посипати цукровою пудрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores