Солянка - Image

Солянка

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Солянка - це гаряча страва. Прийшла вона до нас із російської кухні. Її особливістю є те, що цей суп робиться з рибою, грибами або ж м'ясом. З цього і маємо, що існує кілька різновидів цієї страви: суп з різними видами риби, м'яса чи грибів. Бульйон солянки на смак кислуватий, солонуватий і гостренький, тому що до неї додають квашені огірки, кислі маслини, часточки лимонів і трохи квасу. Ми пропонуємо вам смачний рецепт солянки з м'яса. Вона виходить більш ситною, ніж інші види цього супу, тому що в ній немало м'яса: ковбаса, шинка і сосиски.

Ingredients

Вода

2 л.

Яловичина сира

300 г.

Ковбаса варено-копчена

200 г.

Шинка варено-копчена

200 г.

Сосиски копчені

200 г.

Картопля

250 г.

Морква

100 г.

Цибуля ріпчаста

60 г.

Солоні огірки

3 шт.

Маслини консервовані

1 банка

Лимон

1 шт.

Томатна паста

1 ст. л.

Сметана

150 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний

за смаком

Рослинна олія

2 ст. л.

Preparation steps

01

Зварити з яловичини бульйон (приблизно 80-90 хвилин). М'ясо вийняти, охолодити, порізати на маленькі шматочки і покласти назад в бульйон.

02

Нашинкувати цибулю і обсмажити на олії до золотистого кольору. Після додати натерту моркву і пасерувати разом в томатній пасті ще 5 хвилин.

03

У киплячий бульйон покласти овочеву засмажку і нарізану картоплю.

04

Нарізати кубиками ковбасу, шинку, сосиски і злегка обсмажити на олії.

05

Солоні огірки нарізати невеликими кубиками або соломкою.

06

У киплячий бульйон додати м'ясні продукти і огірки. Варити солянку на маленькому вогні до готовності картоплі.

07

Додати нарізані маслини, тонкі скибочки лимона, сіль, перець за смаком. Прогріти 1-2 хвилини.

08

Готову солянку зняти з вогню і дати настоятися 10 хвилин.

09

Подавати на стіл зі сметаною (можна посипати зеленню).

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Солянка – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua