
Пиріг зі шпинатом і зеленою цибулею
Дуже простий і швидкий у приготуванні (особливо якщо використовувати готове заморожене тісто, але, звичайно, можна приготувати його і самим), смачний і корисний пиріг. Його начинка - це велика кількість зелені і сиру. Шпинат, який входить в начинку пирога, дуже корисний і має величезну кількість вітамінів. Але, на жаль, ми вживаємо його в їжу дуже рідко, а такий смачний пиріг один із способів прищепити собі (і членам сім'ї, особливо дітям, які не дуже його люблять) любов до корисного шпинату. За бажанням можна трохи урізноманітнити начинку, додавши в неї варені яйця, моцарелу (або інший сир), кріп і петрушку, помідори, курку або м'ясо (відварні), кисломолочний сир, спеції та інше.
Ingredients
Шпинат
1 кг.
Цибуля зелена
300 г.
Сир фета
500 г.
Тісто листкове дріжджове
500 г.
Яйце куряче
1 шт.
Перець чорний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Шпинат помити і дрібно нарізати (якщо він заморожений, то розморозити). Цибулю помити і подрібнити. З'єднати зелень і розім'яти руками. Яйце збити.
02
Сир фета розкришити і змішати з зеленню. Тісто повністю розморозити, розділити на 2 частини і тонко розкачати. Викласти один пласт тіста на деко, зверху начинку, а потім накрити другим пластом і скріпити краї тіста.
03
Духовку розігріти до 180. Пиріг в декількох місцях проколоти виделкою. Змастити його збитим яйцем і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores