Цибулевий гратен з пармезаном - Image

Цибулевий гратен з пармезаном

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Цей легкий і швидкий гратен призначений для любителів всього цибулевого, оскільки саме цибуля є головним інгредієнтом цієї страви. Цибулевий гратен - це вітаміни взимку і легка вечеря в будь-яку пору року. Взагалі гратен - це загальна назва для французьких страв, які готуються в жароміцній формі. Це можуть бути м'ясо, риба, сирі або попередньо обсмажені овочі. Також французькими кухарями готуються солодкі гратени-десертні запіканки. Незалежно від того, що лежить в основі блюда, зверху воно обов'язково повинне заливатися збитими яєчними білками або жовтками з вершками і запікатися до появи золотистої скоринки.

Ingredients

Цибуля ріпчаста

600 г.

Масло вершкове

2,5 ст. л.

Гвоздика мелена

за смаком

Кмин (листя)

за смаком

Сіль морська

за смаком

Вершки 48%

1,5 ст. л.

Яйце куряче

1,5 шт.

Сир пармезан

3,5 ст. л.

Preparation steps

01

Кожну цибулину розрізати уздовж навпіл, нарізати дрібними півкільцями.

02

Розігріти сковороду, додати вершкове масло, розтопити, покласти гвоздику і кмин, викласти нарізану цибулю, посолити.

03

Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь, тушкувати протягом 10 хвилин. Цибуля повинна стати м'якою, після чого посолити і поперчити.

04

Викласти у форму для випікання цибулю, рівномірно розподілити по всьому дну форми.

05

Розігріти духовку на 220°C. У мисці збити яєчні жовтки з вершками, додати до суміші тертий сир, перемішати, після чого вилити суміш на цибулю в формі. Поставити під гриль на 1-2 хвилини, поки не з'явиться скориночка. Подавати відразу ж.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min