Кава по-варшавськи - Image

Кава по-варшавськи

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Мало кому відомо, що вперше кава була відкрита у Варшаві. А рецепт кави по-варшавськи став візитною карткою всіх престижних кафе польської столиці ще в 18-му столітті. Вважається, що у Варшаві варили каву виключно смачно, роблячи напій особливо міцним і ароматним. Однак, кава по-варшавськи - це зовсім не чорна кава, а kawa smetanka або кава з молоком. Таку каву можна пити і без цукру, але хто любить - відразу в молоко кладуть цукор і насипають трохи меленої кориці і ванільного цукру. Особливо гарна кава по-варшавськи для тих, хто зранку не снідає: молоко досить калорійне і напоєм цілком можна зарядитися енергією на півдня.

Ingredients

Кава мелена

3 ч. л.

Молоко

85 г.

Молоко пряжене

100 г.

Цукор

за смаком

Preparation steps

01

Молоко налити в широкий плаский посуд, поставити в духовку при температурі 100°C, томити молоко, знімаючи пінку по мірі її утворення.

02

Зварити чорну каву, процідити її, перелити в каструлю, додати топлене молоко і цукор. Знову довести каву до кипіння.

03

Перед подачею каву розлити по чашках, зверху покласти гарячу молочну пінку і відразу подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кава по-варшавськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua