Глінтвейн у мультиварці - Image

Глінтвейн у мультиварці

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Дуже смачний і завжди актуальний напій вперше почали варити ще в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували з різними прянощами, але не варили. А робити це почали вже в часи середньовіччя. Напій і зараз актуальний в Австрії, Швейцарії, та й багатьох інших країнах. А особливо на різдвяних базарах і святах на відкритому повітрі. Завдяки тому, що вино за рецептурою потрібно нагрівати до 70 градусів, такий напій добре зігріває в зимові морози. У деяких країнах це традиційний напій на Хеллоуїн. Хоча багато хто варить і п'є його просто так. Саме слово "глінтвейн" (або "глювайн") з німецької перекладається "як палаюче, гаряче вино".

Ingredients

Червоне вино

750 мл.

Апельсин

1 шт.

Яблуко

1 шт.

Цукор

100 г.

Гвоздика

3 шт.

Імбир

2 г.

Кориця (порошок)

2 г.

Preparation steps

01

У чашу мультиварки налити вино.

02

Додати цукор і фрукти, нарізані середніми кубиками. Останніми покласти спеції.

03

Вибрати режим «пароварка» або «мультиповар» і готувати 15 хвилин при температурі 70°С.

04

Дати напою настоятися 10-15 хвилин, процідити його через дрібне сито. Глінтвейн готовий до подачі на стіл!

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Глінтвейн у мультиварці – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua