
Пюре з цвітної капусти
Якщо готують пюре, то всі мають на увазі картопляне пюре. Адже, воно найпоширеніше. Пропонуємо вам незвичайну альтернативу традиційному картопляному пюре. Сьогодні ми будемо готувати пюре з цвітної капусти. Таке пюре має дуже незвичайний і легкий смак, звичайно, ж відмінний від картопляного. Перець і куркума додадуть своєрідного аромату нашому пюре. Цей гарнір підходить до всіх видів м'яса. До речі, таке пюре набагато корисніше від картопляного. Так як цвітна капуста - це справжнє джерело вітамінів, корисних речовин і мінералів. У ній містяться різні кислоти, але слід зазначити наявність особливої тартронової кислоти, яка допомагає спалювати зайвий жир. Спробуйте пюре з цвітної капусти.
Ingredients
Цвітна капуста
500 г.
Молоко (0,5 %)
500 мл.
Яєчний жовток
1 шт.
Сир нежирний (1%)
50 г.
Куркума
1 ч. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Зелень
за смаком
Preparation steps
01
Цвітну капусту добре вимити і розділити на суцвіття.
02
Суцвіття капусти скласти в каструлю і залити в неї молоко.
03
Поставити каструлю (без кришки) на вогонь і варити на невеликому вогні, поки капуста не стане повністю м'якою і молоко википить хоча б наполовину.
04
Після цього каструлю зняти з вогню і дуже ретельно подрібнити капусту з молоком до однорідної маси (пюре).
05
В окремій мисці змішати яєчний жовток з кремоподібним сиром (або сметаною), додати куркуму.
06
Додати суміш, що вийшла у капустяне пюре і поставити на маленький вогонь. Варити близько 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Посолити за смаком, а також можна додати улюблені спеції, наприклад чорного перцю.
07
Подавати пюре теплим, зверху можна посипати свіжою зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores