Яблука в карамелі - Image

Яблука в карамелі

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Навіть десерт до чаю або кави можна приготувати так, що він буде не просто солодкий, а і корисний. Звичайно ж в такому випадку вам потрібно буде готувати фрукти. Яблука в клярі - це дуже простий десерт, який зможе приготувати навіть той, хто не сильний у кулінарному мистецтві. І таким чином порадувати своїх рідних. Адже що може бути краще, ніж посмішки ваших близьких від того, що їм дуже сподобалося ваше куховарство? А якщо такий десерт ще й багатий вітамінами, то він стає в два рази смачнішим. Адже яблука - це джерело заліза. А його часто не вистачає нашому організму. Регулярний прийом в їжу яблук знижує ризик захворювань, які пов'язані із серцево- судинною системою.

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

180 г.

Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs

1 шт.

Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g

2 шт.

Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.92l

400 г.

Auchan Sesame Oil 240ml

35 г.

Granulated Sugar

175 г.

Sesame

20 г.

Akvulya Still Water 2l

2 ст. л.

Preparation steps

01

Для початку необхідно приготувати кляр. Змішати борошно (130 г.), яйце і холодну воду, добре вимісити.

02

Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати уздовж на скибочки і обваляти в борошні, яке залишилось.

03

Опустити кожен шматочок у кляр, щоб він покрив кожну скибочку. Обсмажити яблука до золотистого кольору в гарячому фритюрі при температурі 190°C протягом 10 хвилин.

04

Далі дістати яблука і викласти на серветку, дати стекти зайвій олії.

05

У сковороді нагріти на середньому вогні кунжутну олію.

06

Додати цукор і постійно помішувати, довести суміш до стану карамелі. Як тільки цукор стане золотистого кольору, зменшити вогонь до мінімуму і через 3 хвилини зняти сковорідку з вогню. Додати кунжут і добре перемішати.

07

Обсмажені в клярі яблука змішати з приготованою карамеллю.

08

Подавати відразу ж після приготування. Перед вживанням вмочити кожну скибочку яблука в крижану воду - це злегка остудить карамель, зробить її більш крихкою, і вона не буде прилипати до зубів.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min