Лазанья - Image

Лазанья

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Лазанья - це буденна страва італійської кухні. Найчастіше це виріб з макаронів, які заправляють соусом і вона має кілька шарів начинки. Спочатку слово "лазанья" позначало ту каструлю, в якій її готували. Хоча сама страва і з Італії, слово має коріння з Греції, означало воно "теплі пластини". Спочатку цю страву готували не у всіх районах Італії, але пізніше вона стала популярною у всьому світі. В перших варіантах в лазанью додавали рагу і сир пармезан. Пізніше стали додавати соус. Але як би ви не експериментувати з цією стравою, вийде вона дуже смачною і ситною. Так що не бійтеся - досконалість доведена італійцями! Перевірте сьогодні самі!

Ingredients for the recipe

Viliya Durum Wheat Flour 1kg
41.90 - 44.00

Viliya Durum Wheat Flour 1kg

1 kg

Ingredients

Viliya Durum Wheat Flour 1kg

600 г.

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

5 шт.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

1 ч. л.

Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml

50 г.

Homemade Butter

150 г.

Salt Egypt

за смаком

Myasnyy Somelye Rabbit Minced

800 г.

Garlic

2 зубчика

Onion

150 г.

Basil in Pot

20 г.

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

800 мл.

Eco Ground Nutmeg

за смаком

Kotanyi Black Pepper Peas 70g

за смаком

Grana Padano 32% cheese

300 г.

Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%

50 г.

Preparation steps

01

Збити яйця. Потім додати 1 чайну ложку оливкової олії та сіль.

02

Насипати борошно гіркою (500 грам) і, зробивши невелике залиблення в центрі, вилити туди суміш із яєць та олії.

03

Добре вимісити тісто і дати постояти 20 хвилин. Потім розкачати на тонкі пласти та порізати прямокутниками. Дати трішки підсохнути.

04

Відварити листи в підсоленій воді, додавши туди 2 столові ложки рослинної олії, щоб не дати тісту злипнуться.

05

Відкинути пластинки на друшляк і дати воді стекти.

06

Розігріти сковороду і підрум'янити дрібно нарізану цибулю з часником в суміші рослинної олії та вершкового масла (50 грам). Додати м'ясо. Смажити, поки фарш не змінить колір (приблизно 5 хвилин).

07

Ошпарити помідори окропом, зняти шкірку. Подрібнити томати та покласти до фаршу. Додати базилік, сіль, перець за смаком і тушкувати 7-10 хвилин.

08

Тим часом приготувати соус-бешамель. Розтопити в каструльці вершкове масло. Додати борошно і злегка обсмажити, при цьому, добре перемішавши. Повільно вливати молоко і не доводячи до кипіння, помішувати до утворення однорідної кремоподібної маси без грудочок. Додати мускатний горіх (сіль за смаком).

09

Натерти сир.

10

У змащену олією форму вкласти відварені листи тіста. На верх покласти м'ясний фарш, полити соусом бешамель і посипати тертим сиром. Наступний шар викласти в такій же послідовності, тільки посипати половиною сиру пармезан. Чергувати шари поки не закінчаться інгредієнти (останніми повинні лежати листи тіста, змащені соусом бешамель і посипанні тертим сиром).

11

Запікати в духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C.

12

Готову лазанью посипати пармезаном, що залишився і поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.

13

Подавати можна з соусом із тушкованих томатів та смаженої цибулі з часником.

14

Для приготування цієї страви можна використовувати готові листи тіста для лазаньї.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min